Nέες θυσίες ζητά ο Ντάισελμπλουμ -«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους»

Σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα κρατά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο πρόεδρος του Eurogroup επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη για πρόοδο στις διαρθρωτικές αλλαγές, ζήτησε νέες θυσίες, ενώ προειδοποίησε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε πως η Αθήνα πρέπει να υλοποιήσει «επειγόντως» τις δεσμεύσεις της και να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες θεωρεί μονόδρομο προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις.

«Η Ελλάδα έχει ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά της» υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στις συζητήσεις με την Τρόικα δήλωσε ότι «γίνονται διαπραγματεύσεις για την πρόοδο ή μάλλον για την έλλειψη προόδου, που σημειώνει η χώρα έναντι των δεσμεύσεών της».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως «η διαδικασία αξιολόγησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους».

Παραδέχτηκε, πάντως, ότι έχουν ήδη γίνει σημαντικές προσπάθειες, αλλά επισήμανε παράλληλα την ανάγκη «νέων θυσιών από τους Ελληνες».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts