Επέζησε 60 ώρες μέσα σε βυθισμένο πλοίο στον πυθμένα της θάλασσας

Οταν οι δύτες έφτασαν στο σημείο, ήξεραν πως είχαν ένα δυσάρεστο καθήκον. Επρεπε να περισυλλέξουν τις σωρούς των ναυαγών από το πλοίο που βρισκόταν στον πυθμένα της θάλασσας. Ενας από αυτούς όμως αντίκρισε ένα θαύμα. Μέσα στο σκάφος, παγιδευμένος για περίπου τρεις ημέρες, βρισκόταν ένας ζωντανός άνδρας!
Ο Χάρισον Οντζέγκμπα Οκένε σώθηκε από θαύμα. Κρατήθηκε στη ζωή για 60 ώρες στο βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού. Ηταν μόνος του και καταδικασμένος. Αλλά η τύχη του χαμογέλασε.
Οταν το σκάφος βυθίστηκε, ο Οκένε ήταν ο μοναδικός από το 12μελές πλήρωμα που σώθηκε. Ο μάγειρας, από τύχη βρήκε ένα καταφύγιο στο- αναποδογυρισμένο στον πυθμένα της θάλασσας- σκάφος, το οποίο δεν είχε πλημμυρίσει.
Οι δύτες άρχισαν την έρευνα θεωρώντας- όπως ήταν λογικό- πως δεν υπήρχε κανένας ζωντανός στο ναυάγιο. Καθώς όμως επιθεωρούσε το εσωτερικό του σκάφους ένας από αυτούς, είδε ένα ανθρώπινο χέρι να κουνιέται. «Είναι ζωντανός!», είπε έκπληκτος ο δύτης στο συνάδελφό του που τον καθοδηγούσε από την επιφάνεια της θάλασσας.
Αμέσως καθησύχασε τον Οκένε, στον οποίο έδωσαν εξοπλισμό με οξυγόνο και τον απεγκλώβισαν. Η διάσωση έγινε τον Ιούλιο, αλλά το βίντεο δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα.


πηγή

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts