Υβρίδιο χιμπατζή – γουρουνιού ο άνθρωπος σύμφωνα με κορυφαίο γενετιστή – Η θεωρία του

Οι άνθρωποι είναι υβρίδια που προέκυψαν μετά τη διασταύρωση αρσενικού γουρουνιού και θηλυκού χιμπατζή σύμφωνα με τον Δρ. Eugene McCarthy, κορυφαίο γενετιστή από το πανεπιστήμιο της Τζόρτζια.

Η υπόθεση του βασίζεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τους χιμπατζήδες, αλλά ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά που δεν αντιστοιχούν σε κανένα πρωτεύον θηλαστικό.

Όπως υποστηρίζει ο επιστήμονας μόνο ένα ζώο στη φύση έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τον άνθρωπο από τα ξαδέρφια του, τα υπόλοιπα πρωτεύοντα.

Αυτό το ζώο είναι το αγριογούρουνο (Sus scrofa).

Οι επιστήμονες σήμερα υποθέτουν πως οι χιμπατζήδες είναι οι πιο κοντινοί ζωντανοί εξελικτικοί συγγενείς των ανθρώπων, μια θεωρία που βασίζεται σε γενετικά στοιχεία.

Ωστόσο, ο Δρ. McCarthy επισημαίνει πως παρά τις γενετικές ομοιότητες, υπάρχουν πάρα πολλά ανατομικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα δυο είδη.

Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι το άτριχο δέρμα, το παχύ στρώμα υποδόριου λίπους, τα ανοιχτόχρωμα μάτια, οι μύτες που προεξέχουν, τα βαριά βλέφαρα, αλλά και πολλά άλλα γνωρίσματα που παραπέμπουν «αναμφίβολα» σε γουρούνι.

Πέρα από τα προαναφερθέντα «προφανή» χαρακτηριστικά, υπάρχουν και άλλες εκπληκτικές ομοιότητες μεταξύ ανθρώπων και γουρουνιών, οι οποίες εντοπίζονται στη δομή του δέρματος και τα όργανα.

Ο επιστήμονας εκτιμά πως η αρχική διασταύρωση γουρουνιού χιμπατζή επαναλείφθηκε πολλές φορές και από τις επόμενες γενιές.

Έτσι, τα υβρίδια χιμπατζή και γουρουνιού ζούσαν ανάμεσα στους χιμπατζήδες και ζευγάρωναν μαζί τους, με αποτέλεσμα κάθε γενιά να μοιάζει περισσότερο με τους χιμπατζήδες και λιγότερο στα γουρούνια.

Μάλιστα σε αυτό το σημείο ο Δρ. McCarthy ξεκαθαρίζει πως η πεποίθηση ότι τα υβρίδια είναι στείρα είναι λανθασμένη, υποστηρίζοντας πως αυτά τα ζώα μπορούν να διασταυρωθούν με το είδος του «πατέρα» ή της «μητέρας».

Μάλιστα λέει πως έπειτα από αρκετές γενιές τα υβρίδια κατέστησαν πλέον αρκετά γόνιμα ώστε να ζευγαρώνουν και μεταξύ τους και έτσι προέκυψε ο άνθρωπος.

«Ο Δαρβίνος είπε μόνο τη μισή ιστορία της εξέλιξης του ανθρώπου», σχολιάζει ο γενετιστής.

Η θεωρία του Δρ. McCarthy έχει δεχτεί έντονη κριτική από την επιστημονική κοινότητα. Μάλιστα ένας αναγνώστης σε επιστημονική ιστοσελίδα προέτρεψε τον γνωστό γενετιστή να πειραματιστεί ο ίδιος για να αποδείξει τη θεωρία του.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts