Στουρνάρας: Πριν το τέλος του έτους νομοθετούμε την άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών

Το ζήτημα των πλειστηριασμών, και των όποιων περιορισμών...
θα συνοδεύουν την άρση της απαγόρευσής τους, αποτελεί το κυριότερο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και της τρόικα, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση έως το τέλος του έτους.
Πριν το τέλος του έτους πρόκειται να νομοθετηθεί το νέο πλαίσιο που θα επιτρέπει την άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, όπως δήλωσε ο το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου έλαβε μέρος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Το ζήτημα των πλειστηριασμών, και των όποιων περιορισμών θα συνοδεύουν την άρση της απαγόρευσής τους, αποτελεί το κυριότερο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και της τρόικα, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση έως το τέλος του έτους.
Την προηγούμενη εβδομάδα οι επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικα ανέβαλαν επ΄ αόριστον την επιστροφή τους στην Αθήνα, ουσιαστικά «βυθίζοντας» τις όποιες ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας πριν το τελευταίο Eurogroup του έτους, στις 9 Δεκεμβρίου.
Όπως έχει διαμηνύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν πρόκειται να επιστρέψουν στη χώρα μας πριν τις 10 Δεκεμβρίου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts