Βαλκυρία: ρομπότ «υπερήρωας» της NASA ετοιμάζεται να κατακτήσει τον Άρη (video)

Τη Βαλκυρία, το νέο ρομπότ «υπερήρωα» που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εξερεύνηση του Άρη, αποκάλυψε η NASA.

Το ρομπότ θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό ρομποτικής «Robot Challenge» της DAPRA στις 17 Δεκεμβρίου.

Εκεί θα ανταγωνιστούν τα ρομπότ 17 ομάδων που σχεδιάστηκαν για να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως ένα πυρηνικό ατύχημα, αν και η Βαλκυρία διαθέτει τα προσόντα για να εξερευνήσει και το διάστημα.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού τα ρομπότ θα κληθούν να οδηγήσουν, να ανέβουν σε μια σκάλα, να περπατήσουν σε ανώμαλο έδαφος, να περάσουν μέσα από συντρίμμια και να δείξουν τις ικανότητές τους σε ό,τι αφορά την κατάσβεση πυρκαγιών.

Το ρομπότ της NASA, ύψους 1,9 μέτρων και βάρους 125 κιλών, πήρε το όνομά του από τις Βαλκυρίες της σκανδιναβικής μυθολογίας, τις θεότητες που περισυνέλλεγαν τους νεκρούς πολεμιστές που ήταν οι πιο άξιοι και τους μετέφεραν στον μαγευτικό κόσμο της Βαλχάλλα.

Η Βαλκυρία σχεδιάστηκε για να έχει γυναικεία χαρακτηριστικά και διαθέτει μηχανισμό για να προστατεύεται από τις πτώσεις. Η περιοχή του στήθους προεξέχει, ενώ το ρομπότ είναι εξοπλισμένο με κινητήρες που λάμπουν, αισθητήρες, λέιζερ και κάμερες.

Επιπλέον το ρομπότ έχει άξονες περιστροφής 44 μοιρών στις αρθρώσεις του και τροφοδοτείται από μια μπαταρία στην πλάτη που του εξασφαλίζει ενέργεια για μια ώρα.

Η Βαλκυρία μπορεί να χειριστεί αντικείμενα και εργαλεία, μια από τις βασικές προϋποθέσεις στον διαγωνισμό της DAPRA.

Οι βραχίονές μπορούν να αντικατασταθούν σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που θα καταστραφούν ή θα παρουσιάσουν βλάβη, ενώ το ρομπότ είναι καλυμμένο με προστατευτικό ύφασμα, που θυμίζει ρούχα, το οποίο το καθιστά πιο «ανθρώπινο».

Δείτε κάτω το σχετικό video


econews

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts