Θα τρλλαθούμε τελείως ''αντιμνημονιακός ''και ο Παπανδρέου.

Σε μια μακροσκελή δήλωσή του που εκδόθηκε το Σάββατο,
ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι υπάρχει «στροφή σε αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές που μας κρατούν δέσμιους σε ό,τι μας οδήγησε στην κρίση». Και προσθέτει ότι όλα αυτά συμβαίνουν «σε μια περίοδο που απαιτείται διαρκής και έντονη μεταρρυθμιστική δράση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και να διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για περισσότερη δημοκρατία, ισονομία, ευνομία, αλλά και οι συνθήκες για μια βιώσιμη ανάπτυξη».

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός, ως μεταρρυθμιστικός διδάσκαλος (ο οποίος βέβαια απέτυχε όταν είχε την εξουσία), φθάνει στο σημείο να ψέγει την κυβέρνηση γιατί, όπως λέει, πλήττει το μεταρρυθμιστικό πνεύμα! Οπως αναφέρει ο κ. Παπανδρέου, όλα αυτά «σηματοδοτούν αρνητικά, δυστυχώς, την επιμονή σε ό,τι δεν έχει ανάγκη η χώρα». Ο... διαφωτιστής κ. Παπανδρέου, που ηθελημένα προφανώς ξιφουλκεί και κατά του ίδιου του ΠΑΣΟΚ, ισχυρίζεται μάλιστα ότι σήμερα αποδομείται το μεταρρυθμιστικό έργο (φυσικά δεν ξεκαθαρίζει ποιο είναι αυτό) που προωθήθηκε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον μετά το 2009 και συμπληρώνει ότι υπονομεύεται η εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης, στην οποία ο ίδιος συμβάλλει ευρισκόμενος στο... εξωτερικό και όχι εντός της Βουλής!

Ο άνθρωπος επίσης που έφερε το Μνημόνιο στη χώρα μας τώρα αναρωτιέται θρασύτατα «μετά το Μνημόνιο τι;» και μάλιστα ανησυχεί για την κοινωνικά ασθενέστερη τάξη (ναι, αυτούς που ο ίδιος έριξε στα Τάρταρα).

Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου, επανερχόμενος στο θέμα των μεταναστών, υποστηρίζει, λες και η χώρα μας έλυσε τα υπόλοιπα προβλήματά της, ότι η κυβέρνηση δεν συμβάλλει στην ομαλή ενσωμάτωση των μεταναστών. Αντίθετα, τονίζει, «δημιουργεί ένα πολιτικό και ψυχολογικό χάσμα που θα εντείνει την καχυποψία και τον ρατσισμό». Με τη σειρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξανέστη, με το ΠΑΣΟΚ να απαντά στον κ. Παπανδρέου υπενθυμίζοντας ότι το ΣΤΕ έχει κρίνει αντισυνταγματική τη συμμετοχή στο εκλογικό σώμα κατηγοριών ψηφοφόρων που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts