Υπερηχητικό τζετ με καμπίνα… μπαλκόνι

Αμερικανική εταιρεία παρουσίασε τα σχέδια
ενός υπερηχητικού τζετ που θα μετατρέπει σε μια γρήγορη υπέροχη… βόλτα τα πολύωρα σήμερα αεροπορικά ταξίδια. Εκτός από τη μεγάλη ταχύτητα, το σκάφος αυτό θα προσφέρει μοναδική... θέα στους επιβάτες του.
Γρήγορα και εντυπωσιακά

Το σκάφος ονομάζεται S-512 και είναι μια ιδέα της εταιρείας Spike Aerospace που εδρεύει στη Βοστόνη. Το μήκος του θα φτάνει τα 45 μέτρα και το άνοιγμα των φτερών του τα 20 μέτρα. Θα μπορεί να μεταφέρει 12-18 επιβάτες έχοντας αυτονομία 7.408 χλμ. Η προηγμένη τεχνολογία και ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του θα του επιτρέπει να καλύπτει την απόσταση από το Λος Αντζελες στο Τόκιο σε διάστημα 5 ωρών και από το Λονδίνο στη Βομβάη σε 4 ώρες.

Επαναστατικός είναι και σχεδιασμός της καμπίνας όπου αντί για τα συμβατικά παράθυρα στο σκάφος θα είναι ενσωματωμένη μια τεράστια οθόνη που θα επιτρέπει στους επιβάτες να βλέπουν πανοραμικά το εξωτερικό περιβάλλον. Η εταιρεία αναζητεί χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του πρωτοποριακού αεροσκάφους. Υπολογίζει το κόστος γύρω στα 60-80 εκ. δολάρια και σε περίπτωση που τα βρει σύντομα πιστεύει ότι το σκάφος θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους τους επιβάτες το 2018.

Εντυπωσιακή θέα θα απολαμβάνουν οι επιβάτες του τζετ


tovima.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts