«Ξυπνούν» ρήγματα στο Ιόνιο οι τεχνητοί σεισμοί;

-Η φημολογία κορυφώνεται αλλά οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί.
Δεν υπάρχει καμία σύνδεση των ερευνών με τους σεισμούς» τονίζει στο Newsbomb ο Ακης Τσελέντης.
Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί σε σεισμολόγους και γεωλόγους η σεισμική έξαρση στο Ιόνιο.
Μέσα σε διάστημα 10 ημερών έχουν καταγραφεί εκατοντάδες σεισμικές δονήσεις ανοιχτά της Κεφαλονιάς, με τους ειδικούς να μελετούν το φαινόμενο με ιδιαίτερη προσοχή.
Παράλληλα φουντώνει η συζήτηση αλλά και η φημολογία ότι οι «τεχνητοί σεισμοί» που προκλήθηκαν προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα αποτελέσματα στις έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο, ενδέχεται να συνέβαλαν στο «ξύπνημα» των ρηγμάτων.
Όπως αναφέρει το katohika.gr , η ελληνική κυβέρνηση έδωσε την άδεια στην Νορβηγική εταιρία να προβεί σε τεχνητούς σεισμούς προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα αποτελέσματα στις έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο.
Οι ίδιοι οι Νορβηγοί της PGS το παραδέχονται, κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε και από τη φωτογραφία αλλά και από το βίντεο που σας παρουσιάζουμε. Το πρόγραμμα που έχει αναλάβει η PGS στην Ελλάδα τον Ιούνιο 2013 στο Λονδίνο, ήταν σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης.
Η αποκάλυψη του Κ. Χαρδαβέλλα 
Με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στις 3 Φεβρουαρίου στο Newsbomb.gr, ο Κώστας Χαρδαβέλλας έκανε λόγο για αστάθμητο παράγοντα που μπορεί να επηρεάσει τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο και δεν είναι άλλος από την ενεργοποίηση του σεισμικού ρήγματος του Ιονίου.
Οι σεισμολόγοι επισημαίνουν ότι ακόμη κι αν δεν υπήρχαν οι συνεχείς σεισμοί της τελευταίας εβδομάδας στην Κεφαλονιά, οι εταιρείες που θα αναλάμβαναν τις εξορύξεις πετρελαίου στην περιοχή, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές ως προς τα σημεία που θα έστηναν τις πλατφόρμες τους και θα έβαζαν τα γεωτρύπανά τους.
Αν και η διεθνής εμπειρία δεν συνδέει τις εργασίες άντλησης πετρελαίου με την εκδήλωση μεγάλων σεισμών, είναι κοινώς παραδεκτό ότι οι περιοχές που έχουν ενεργά σεισμικά ρήγματα απαιτούν αυξημένη προσοχή εκ μέρους των εταιρειών εξόρυξης, αλλά και αυστηρούς ελέγχους από την πολιτεία.
Πάντως από καμία επιστημονική πηγή δεν υπάρχει πληροφορία ότι οι έρευνες ή οι εξορύξεις φυσικού αερίου και πετρελαίου προκαλούν σεισμούς. Και πάντως σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται οι τελευταίοι σεισμοί στο Ιόνιο, με τις σεισμικές έρευνες που έκαναν οι Νορβηγοί πέρυσι. Είναι άλλωστε κατηγορηματικός, ως προς αυτό και ο καθηγητής, Ακης Τσελέντης, μιλώντας στο Newsbomb.
Η αποκάλυψη λαμβάνει διεθνείς διαστάσεις αφού ήδη εμπειρογνώμονες μεγάλων ασφαλιστικών εταιριών προγραμματίζουν την έλευσή τους στην Κεφαλονιά για να συντάξουν εκθέσεις των πεπραγμένων, αφού κολοσσοί του παγκόσμιου τουρισμού ασφαλίζουν τα ταξιδιωτικά πακέτα.
Στο παρακάτω βίντεο θα διαπιστώσετε ότι η νορβηγική εταιρεία PGS που έκανε τις έρευνες στο Ιόνιο και δυτικά της Κρήτης, παραδέχεται ότι προκάλεσε τεχνητούς σεισμούς οι οποίοι ενδεχομένως να επηρέασαν τα ρήγματα της περιοχής.

Δείτε το βίντεο:


πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts