Σε λίγο θα καταργήσουν και τις εκλογές: Νομοθετική ρύθμιση για να μην ψηφίσουν οι ετεροδημότες ετοιμάζει η κυβέρνηση!

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει έναν έκδηλο πανικό εμπρός στις επερχόμενες διπλές ή τριπλές
εκλογές του Μαΐου
είναι σίγουρο και ουδείς μπορεί να το διαψεύσει. Αυτό που έχουν αντιληφθεί οι πολιτικάντηδες είναι ότι οι επόμενες εκλογές, αν τις αφήσουν να διεξαχθούν κανονικώς, θα αποτελέσουν το κύκνειο άσμα της χούντας Βενιζέλου – Σαμαρά, αφού το μεν ΠΑΣΟΚ θα περάσει και επισήμως στην ανυπαρξία, ενώ η δε ΝΔ θα χάσει το κυριότερο κομμάτι της δύναμης της, αφού πέραν της εκλογικής της ήττας θα χάσει και πολλούς δήμους και περιφέρειες.
Δεν τίθεται καν ερώτημα, είναι παντελώς σίγουρο πως αν μπορούσαν να καταργήσουν τις εκλογές και να αναγορευτούν «Καίσαρας Φον» και «Καίσαρας Ντούτσε», έχοντας στο πλευρό τους τον «Βρούτο Βέστερβέλλε», θα το είχαν ήδη πράξει οι Σαμαράς – Βενιζέλος. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορούν να το κάνουν υπό τις παρούσες συνθήκες, οπότε σκέφτονται άλλου είδους μεθοδεύσεις, προκειμένου να περισώσουν την εξουσία τους. Την νέα μεθόδευση την αποκαλύπτει η εφημερίδα του Μπόμπολα και στόχος της είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποχή.
Αφότου λοιπόν κατήργησαν ουσιαστικά το «Καλλικράτη» που οι ίδιοι επέβαλλαν τοποθετώντας τις ευρωεκλογές στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, συνεχίζουν να «ανακατεύουν την τράπουλα», αποκλείοντας ουσιαστικά από τις εκλογές τους ετεροδημότες. Συγκεκριμένα ετοιμάζουν νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία σε όσους δήμους η διαδικασία περάσει σε δεύτερο γύρο, θα υπάρχει το παράδοξο να μπορούν οι ετεροδημότες να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους για ευρωεκλογές και παράλληλα να πρέπει να μετακινηθούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για να επιλέξουν αυτοδιοικητικές αρχές.

Όλα γίνονται για να γλυτώσουν την καταρράκωση του 25% ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί, αλλά και την εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ το οποίο κινδυνεύει να μην βγάλει ούτε ευρωβουλευτή (χρειάζεται 4,5%). Μεγαλώνοντας την αποχή, ελπίζουν ότι θα μειώσουν τους εναντίον τους ψήφους, αλλά ακόμα και εάν πάλι δεν πάρουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, θα υποστηρίξουν ότι οι ευρωεκλογές είναι υποτιμημένες, και ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρθηκε. 

Στην πραγματικότητα λόγω έλλειψης χρημάτων πολλοί δεν θα μπορέσουν να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους. Είναι πραγματικά απίστευτοι, θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να μείνουν στην εξουσία, ο δρόμος μέχρι τον Μάιο είναι μεγάλος, και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Είναι ικανοί να συνδέσουν την ψήφο και με τη φορολογική ενημερότητα, προκειμένου να στερήσουν από τον κόσμο το δικαίωμα να τους στείλει...όσο γίνεται πιο μακριά.
πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts