Triton-Ο γίγαντας των drones,μεγαλύτερο και από το Boeing 757.

ΟTriton ολοκληρώνει με επιτυχία την πρώτη πτήση.Αυτό το ''drone'' είναι μεγαλύτερο και από το Boeing 757
 ενώ παρά το γεγονός ότι είναι τόσο τεράστιο  βρίσκεται ανάμεσα στη λίστα των πιο εξελιγμένων σκάφών στον κόσμο που έχουν σχεδιαστεί μέχρι σήμερα . 

Ο σχεδιασμός βασίζεται στο προηγούμενο μοντέλο MQ - 9 το οποίο σημείωσε  τεράστια επιτυχία.Ο Triton έχει την ικανότητα επιτήρησης  μη επανδρωμένου αεροσκάφους που ξεπερνά όλα τα άλλα . Το ανώτατο όριο της πτήσης για αυτό το θηρίο είναι 60.000 πόδια και πέρα από αυτό ο Triton είναι πλήρως σε θέση να παρέχουν την επιτήρηση,αναγνώρισης και συλλογή πληροφοριών από αποστάσεις που είναι αρκετά μακριά από οποιαδήποτε απειλή του εχθρού .

Ο Triton είναι εξοπλισμένος με αισθητήρες που του επιτρέπουν να ερευνήσει μια περιοχή  3.218 χιλιόμετρα και σε κατέυθυνση 360 μοιρών .

Ο MQ - 4C Triton  είναι ακόμα σε φάση ανάπτυξης ωστόσο η πρόοδος του είναι αρκετά εντυπωσιακή . Πρόσφατα εκτελέστηκε η ένατη δοκιμαστική πτήση κοντά στην εγκατάσταση παραγωγής Northrup Grumman στην Καλιφόρνια ενώ έχει αποδειχθεί σε δοκιμαστικές πτήσεις ότι μπορεί εύκολα να ανέλθει σε ύψος 50.000 ποδιών και τέλος θα πρέπει να παραδοθεί το 2017 .




Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts