«Γιατρός» άνευ πτυχίου διευθυντής νοσοκομείου-Σάπιο όλο το σύστημα.


Εξι μήνες για να βγει η απόλυσή του! Είχε Φεράρι, ελικόπτερο τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες
Απολύθηκε από το ΕΣΥ ο γιατρός «μαϊμού» της Σκύρου, με... τη Φεράρι και το ιδιωτικό ελικόπτερο, ο οποίος επί 13 χρόνια ζούσε πλούσια ζωή, ενώ ήταν διευθυντής στο νοσοκομείο του νησιού με πλαστά πτυχία. Η σκανδαλώδης περίπτωση του «γιατρού» Ιωάννη Καστάνη (που παραμένει... άφαντος από τον Ιούλιο του 2013) είναι γνωστή στο υπουργείο Υγείας από τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο η ανάκληση διορισμού του έγινε με καθυστέρηση έξι μηνών, στις 29 Απριλίου. Η σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια στις 15 Μαΐου.

Στο μεταξύ, το «απόστημα» με τα πλαστά πτυχία στο ΕΣΥ φαίνεται ότι είναι μεγάλο αλλά σταδιακά σπάει, σύμφωνα και με τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, καθώς ο εξονυχιστικός έλεγχος που πραγματοποιείται στους τίτλους σπουδών των εργαζομένων αποκάλυψε ότι μια διοικήτρια του ΕΣΥ έχει διοριστεί με πλαστούς τίτλους αλλά και ακόμα τέσσερις υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες ο υπουργός, με αφορμή την απόλυση του Ιωάννη Καστάνη.

Ο «γιατρός» της Σκύρου έχει εξαφανιστεί από τον Ιούλιο του 2013, όταν ξεκινούσε η έρευνα. Ο έλεγχος για την πολυτελή ζωή του άρχισε ύστερα από καταγγελία πολίτη στη Σκύρο το περασμένο καλοκαίρι. Σημειώνεται ότι ο ίδιος συμμετείχε ως μέλος «γιατρός ΕΣΥ» και σε επιτροπή προμηθειών υλικών στον κρατικό αερολιμένα Σκύρου τον Ιανουάριο του 2013!

Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, που ολοκληρώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 και εστάλη και στον εισαγγελέα, αποκάλυψε ότι οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο Ρώμης La Sapienza είναι πλαστοί, ενώ ο ίδιος κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες. Επιπλέον, ο φάκελος στο υπουργείο Υγείας για την επιλογή του ως διευθυντής στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου είχε... εξαφανιστεί.

Ο γιατρός «μαϊμού» έβγαλε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος το 1993 στη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας και διορίστηκε στη Σκύρο τον Ιανουάριο 2000. Οπως αποκαλύπτει το πόρισμα, πριν από τον διορισμό του στη Σκύρο, έκανε την ειδίκευσή του στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Το υπουργείο Υγείας πήρε το πόρισμα-φωτιά στις 2 Οκτωβρίου του 2013 και στις 31 Μαρτίου 2014 ενημερώθηκε από την Εισαγγελία ότι έχει ασκηθεί εις βάρος του «γιατρού» ποινική δίωξη για παράνομο πλουτισμό και πλαστογραφία.  


Από κόσκινο όλοι οι πτυχιούχοι

Πολλά... λαβράκια αναμένεται να βγάλει η ταυτοποίηση των τίτλων σπουδών και γλωσσομάθειας από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται τον τελευταίο χρόνο στον δημόσιο τομέα. Στο υπουργείο Υγείας ελέγχονται πλέον όλα τα μητρώα των πτυχιούχων μέσω επικοινωνίας με τα πανεπιστήμια και η εγκυρότητα των πιστοποιητικών ξένων γλωσσών. Μάλιστα, εκτιμάται ότι από τους 90.000 εργαζομένους στις υπηρεσίες υγείας, το 2% έχει καταθέσει πλαστά πτυχία.

Η αποπομπή των γιατρών «μαϊμού» από το ΕΣΥ έχει ήδη ξεκινήσει, όπως και η άσκηση ποινικών διώξεων.

Ρίτα Μελά

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts