Δύο επιδείξεις ειδικών δυνάμεων


Κάθε χώρα που διαθέτει ειδικές δυνάμεις, τις θέλει για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό και συνήθως  προσανατολίζει την εκπαίδευσή τους εκεί που έχει "ευαισθησία". 

Αυτό αντανακλάται πολλές φορές και στις επιδείξεις που διοργανώνονται, με την ευκαιρία εορτών, επισκέψεων ή διεθνών εκθέσεων.

Έτσι θα δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από την επίδειξη δεξιοτήτων ειδικών δυνάμεων της Μαλαισίας, και της Ιορδανίας.

Η πρώτη χώρα έχει θέμα με ληστοσυμμορίες πειρατών. Η δεύτερη, με την τρομοκρατία ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων. Ανάλογο είναι και το σενάριο των επιδείξεων.

Επίδειξη Μαλαισιανών ειδικών δυνάμεων κατά τη διεθνή αμυντική έκθεση "Defence Services Asia 2014" που έγινε στην Κουάλα Λουμπούρ τον περασμένο Απρίλιο.
Επίδειξη Ιορδανικών ειδικών δυνάμεων κατά την "SOFEX 2014" που έγινε στο Αμμάν πριν από λίγες ημέρες

Εμείς από τι δική μας πλευρά, οσάκις επισκέπτονται  επίσημοι καλεσμένοι του ΥΕΘΑ την χώρα μας, συνήθως τους πηγαίνουμε στο ΚΕΕΔ και τους δείχνουμε  πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό που μας απασχολεί!

Δεν θα ήταν όμως άσχημο να παρουσιάζουμε μερικές φορές τις δεξιότητές μας διαφορετικά, τονίζοντας περισσότερο την μεγάλη μας εξοικείωση στις αμφίβιες ενέργειες αφού είμαστε ναυτική χώρα ή και τις ορεινές μας δυνατότητες γιατί έχουμε και βουνά!

Οι επιδείξεις θέλουν και λίγο προσοχή, ώστε να προβάλουν αυτό που ενδιαφέρει τον καλεσμένο και θα τον παρωτρύνουν να ζητήσει την συνεργασία μας σε κάποιους τομείς.Δεν θα κάνουμε, για παράδειγμα, επίδειξη πολεμικών τεχνών στους Κορεάτες ή στους Κινέζους! Είναι σαν να λέμε ..."έλα παππούλη να σου δείξω τ' αμπέλια σου"!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts